Doftprov 12/9

Anmälan är stängd och Pm har skickats ut till samtliga anmälda.
Ser du inget i din inkorg? -kolla skräpfiltret. Saknas mailet helt? -maila zoonix.se@gmail.com

Varmt välkomna på doftprov –
alla klasser!

OBS! Doftprovet är öppet för anmälan mellan 5/7 och 2/9 och sker via https://snwktavling.se

Alfred (Portugisisk vattenhund) och Miranda (driver Svartvithund.se)

Datum: 12/9, 2021
Plats: Engelbrektsgatan 28, Vingåker
Arrangör: SNWK
Anordnare: Zoonix.se
Doftprovsdomare: Miranda Norberg
Pris: 300 kr

Starttid 10.00 (Olika starttider för de olika klasserna för att undvika långa väntetider, mer exakt tid mailas ut så snart vi vet hur många som anmält sig)

Begränsat antal platser, först till kvarn tillämpas, SNWK medlemmar har förtur:
Antal platser eukalyptus: 20 st
Antal platser lagerblad: 15 st
Antal platser lavendel: 10 st

Doftprovet kommer hållas inomhus på marknivå

Viktigt:
– Din hund måste ha giltig vaccination, samt medlemsskap i SNWK eller annan SKK-ansluten klubb. Vid bekräftad plats till doftprovet ska intyg på dessa mailas in till oss på zoonix.se@gmail.com
– Löptikar är välkomna, men kommer att starta sist, oavsett vilken doftklass man anmält sig till. Tikskydd måste bäras på området

Anmälan är bindande återbetalning sker endast mot uppvisade av veterinär- eller läkarintyg, alternativt om vi har någon på reservlistan som kan ersätta din plats. Alla som klarar doftprovet får en prisrosett.

Välkomna!


———————————————————————–
Doftprov – Hur går det till?

Ett doftprov består av 12 stycken behållare (kartonger), där en av behållarna innehåller hydrolat. Kartongerna kan stå på en rad eller två rader. Avståndet mellan kartongerna är 120 cm ifrån varandra. Alla kartongerna ska vara lika och ha storleken av en Calzone (pizza) kartong. Alla kartonger utom den med hydrolat ska innehålla en negativ bärare (en möbeltass eller tops) som inte innehåller doft.
Hydrolatet ska bytas ut en gång i timmen.

Hunden ska hitta rätt behållare inom tre minuter. Du får gå fram och tillbaka längst med behållarna hur många gånger du vill. Du får påvisa hunden på behållarna (men inte röra dem) och du får prata med hunden. Doftprovet kan genomföras både inomhus och utomhus.

När du bedömer att hunden har hittat doftgömman meddelar du det genom att sträcka upp ena handen och säger ”markering”. Då stoppas tiden och provledaren meddelar direkt om det är rätt eller fel. När du har fått bekräftelse på att hunden har hittat rätt kartong får du belöna din hund 20 cm ifrån rätt kartong.
Var det fel kartong berättar provledaren var den rätta kartongen är och du får möjlighet att låta hunden komma fram till den och belöna din hund där.

Doftprovet kan göras med tre olika hydrolater: Eukalyptus (NW1), Lagerblad (NW2) och Lavendel (NW3).
I NW2 och NW3 förekommer det minst två olika störningsdofter, som döljer sig i minst sex stycken av de kartonger som inte innehåller hydrolatet. Genom att ha störningsdofter kan man säkerställa att hunden påvisar doften av hydrolatet och inte bara en avvikelse i en kartong.
(Information från http://www.snwk.se/ där du även kan läsa mer.)

%d bloggare gillar detta: